Skip to Content

Wie ben ik

Rina Kerkhof - De Witte OpaalMijn naam is dus Rina Kerkhof. Door mijn hang naar groei en innerlijke ontwikkeling ben ik de voetreflexzonetherapeut-opleiding gaan volgen. Het bracht mij nieuwe inzichten over de processen en wijze waarmee wij in verbinding staan met met ons lichaam. De daarop volgende opleidingen, hebben mij op eigen benen gezet en met 2 poten in de klei geplaatst. Door leren los te laten, te accepteren en vooral leren in liefde te blijven met mezelf, heb ik zodanig mijzelf kunnen ontwikkelen dat ik de diensten kan leveren die ik nu lever.

In de opleiding Voetreflexzonetherapie leerde ik, dat oorzaak en gevolg van gedrag invloed hebben op de manier waarop wij als mens in het leven staan. In de opleiding vingerreflexologie leerde ik werken met emoties. Tijdens deze opleiding kreeg ik het inzicht hoe het brein de emotie in stand houdt. Door de gevolgde opleidingen werd ik steeds gevoeliger, ik opende mezelf meer en meer. Het werd tijd dat ik met mijn gevoeligheid aan de slag ging. De opleiding Geestelijke Heelkunde bracht mij in contact met de fijnere en diepere energielagen van het lichaam en bracht mij meer in verbinding met mijn cliënt waardoor ik mijn energie in de behandelingen dieper en krachtiger kan inzetten.

Sinds 2017 ben ik iedere maandagmorgen in het Flevoziekenhuis te Almere om de patiënten van de afdelingen trauma chirurgie & oncologie een helende handmassage te geven. Dit werk doe ik erg graag omdat ik van mening ben dat wij allemaal een positieve bijdragen mogen en kunnen leveren in de huidige maatschappij.

Opleidingen
2018 Geestelijke Heelkunde, 3 jarig
2016 Docent vingerreflexologie verbonden aan Dactyologie Nederland
2015 Medische-psychosociale basiskennis, 1-jarig HBO CPION
2014 Module Jongerencoaching HBO
2014 Vingerreflexologie en plus-coach samen 1-jarig
2013 Voetreflexzonetherapeut, 3 jarig HBO

Bij- en nascholing:
Voldoen aan de eisen gesteld door beroepsorganisatie LVNG (Landelijke Vereniging Natuur Geneeswijzen).

De bij- en nascholing levert een belangrijke bijdrage aan het op peil houden van kennis en bekwaamheden op het gebied van reflexologie, psychosociale-, medischebasiskennis en persoonlijke ontwikkeling .

Website design by: The Imagineering Suite © 2019