Skip to Content

Recensies

Op deze pagina kan je recensies lezen die zijn geschreven door cliënten die ik behandeld heb. Deze pagina zal verder geupdate worden als er nieuwe recensies binnen komen.

Ik kom al jaren regelmatig bij Rina voor een voetreflex-behandeling.
Rina luistert goed en heeft aandacht en tijd voor je. Haar behandeling is gericht op je klachten maar is meestal ook heerlijk ontspannend.
Ik kon niet lopen van de pijn maar dankzij haar voetmassages loop ik al weer jaren met nauwelijks klachten
Geschreven door: M.v.K (vrouw)
Ik vind jouw behandelingen ontzettend fijn, overal tintelingen gevoeld. Heel rustgevend en ”zen” gevoel. De periode erna een aardend gevoel.
Geschreven door: Ingrid (vrouw)
Rina heeft mij tijdens mijn zwangerschapsperiode begeleid met voet reflex behandelingen. Ik heb haar sessies als heel fijn ervaren. Ze weet diep te voelen wat je nodig hebt en is oprecht geïnteresseerd in wat er speelt. De combinatie van energiewerk en voetreflex vind ik heel fijne combinatie en hielpen mij dieper in mijn lichaam en ontspanning te komen.
Daarnaast is zij als persoon iemand die je echt het vertrouwen geeft om weg naar heling aan te gaan en daarnaast ook de nodige praktische tools kan aanreiken. Ik kan haar aanraden aan iedereen die op zoek is naar meer rust in lichaam en geest. Haar behandelingen helpen bij het opruimen van blokkades en het verbeteren van energetische doorstroom in je lichaam en dat is direct voelbaar.
Geschreven door: Lisanne uit B (vrouw)
Sinds een aantal weken ben ik bij Rina onder behandeling om te herstellen van zenuwpijn.
En ben nog steeds onder behandeling van Rina – het is dus geen oordeel maar meer een eerste indruk. Na mijn eerste ervaringen beschouw ik Rina feitelijke als een chef kok in een luxe sterren-restaurant. Je weet dat het goed is maar je hebt geen idee wat het recept is.Rina stelt vragen die nog niemand eerder heeft gesteld en ze heeft mij behandeld zoals nog niemand eerder mij heeft behandeld. Het is anders dan de behandelwijzen in het reguliere circuit. Inmiddels weet ik dat je moet geloven in reflextherapie – anders moet je het laten. Mijn lichaam is pro-forma aanwezig – door het trauma is het vertrouwen in het eigen lichaam onvindbaar geworden. Rina heeft de gave om de dingen te benoemen zoals ze zijn – en is dan eigenwijs genoeg om een andere route te kiezen in het genezingsproces.Ik doe alles dat bijdraagt aan mijn herstel – en Rina is daar een belangrijke schakel in – Belangrijker dan ik in eerste instantie had gedacht.
Geschreven door: R. (man)

Via mijn moeder kwam ik bij Rina terecht. Er zat wat oud zeer waar ik afscheid van moest gaan nemen. Bleken er ook nog wat andere dingen in de weg te zitten. Zelf wist ik dit wel, maar na drie psychologen en GGZ begeleiding van ruim anderhalf jaar met EMDR, dacht ik dit wel opgeruimd te hebben. Dat bleek wel anders. Met haar specialistische reflexologietechniek/therapie vertaalde ze naar mij wat er nog meer aan de hand was. Na twee sessies van 1 ½ uur was ik door mijn nare ervaringen heen/ trauma heen, stond ik met twee benen stevig op de grond, nu besef ik dat ik een tijdje buiten mezelf heb gestaan en wanneer ik omkijk naar het verleden voel ik me vrij.Tijdens mijn laatste behandeling begonnen mijn benen onrustig te worden. Rina vertelde mij, dat ik iets moest gaan doen, dat wat ik het liefste wilden doen en wat ik altijd deed om te ontladen. Voetballen, zei Rina. Ja daar ben ik goed in!! Zei ik.

Rina liet mij in een spiegel kijken en liet mij zien dat mijn ogen lichter van kleur waren, met een mooie levendige glans. Het klinkt misschien allemaal gek, dat het in twee sessies kan gebeuren hé! Als je mijn verhaal niet geloofd zou je zelf eens langs moeten. Rina is een betrouwbaar en mooi mens. Wanneer je vast bent gelopen op nare ervaringen in je leven en je wilt er vanaf, ik raad het zeker aan!Geschreven door: S. (jonge dame)

De behandelingen bij Rina heb ik als zeer prettig ervaren, het heeft mij rust en meer inzicht gegeven. Rina is breed georiënteerd, daardoor kan zij een breed publiek helpen. Zij denkt mee. Ik zal haar dan ook zeker aanbevelen in mijn vriendenkring.
Geschreven door: T.V. (Vrouw)
Onverklaarbaar eczeem
Na dat ik een tijd last had van een opzwellend onderbeen, enkel en hele heftige eczeem heb ik na veel zoeken, Rina gevonden en zijn wij samen opzoek gegaan na de oorzaak en de oplossing voor dit probleem. Tijdens de sessies voelde ik mezelf erg op mijn gemak en naast dat het ziektebeeld verdween ben ik dankzij de sessies met Rina ook erg gegroeid als mens.
En heb ik nu nog iedere dag baat bij de dingen die ik samen met Rina heb ondervonden.
Geschreven door: W. (Jonge man)
Een poosje geleden had ik een afspraak met Rina. Ik had via kennissen positieve verhalen gehoord en had wat klachten waarvan ik dacht misschien kan zij mij helpen. Tijdens het consult ervaarde ik haar als een betrokken empathische en open therapeut. Zij dacht mee over bepaalde situaties in mijn leven en dat gaf mij meer duidelijkheid en inzicht om daar beter mee om te kunnen gaan. Er heeft zich ook fysiek een verandering voorgedaan. Ik had namelijk al héél lang een litteken van een operatie. Dat voelde altijd wat vreemd alsof er geen verbinding was tussen beide kanten en het voelde ook wat stug aan. Na de behandeling voelde het weer als een geheel en tot nu toe voelt het litteken zacht aan. Daar ben ik blij mee.
Geschreven door: W. (Vrouw)
Een traject van 3 maanden heb ik bij Rina  gevolgd, mijn ervaring is dat ik het bij Rina als zeer bijzonder en prettig heb mogen ervaren. Rina heeft gezorgd voor meer stabiliteit, balans en aanzienlijk minder pijn.Veel ballast uit het verleden is verwijderd, waardoor ik met veel meer energie en als “nieuw”de toekomst kan tegemoet treden. Hierdoor voel ik me, zowel fysiek als mentaal, veel sterker, “opgeruimd” en heb weer volop vertrouwen om uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Ik merk direct dat ik zaken soepeler kan regelen.  Echt een aanrader!   A.J. (Vrouw)
“Ik kwam bij Rina terecht in verband met hielspoorklachten. Rina is een lieve, begripvolle maar bovenal wijze vrouw. Ze kijkt niet puur en alleen naar de pijn in de hak, maar kijkt ook naar het grotere geheel. Na een paar sessies was de klacht nog niet in zijn geheel verholpen maar kon ik wel met minder pijn en zonder paracetamol mijn wandelingen maken. Ik ben bewuster van mezelf geworden Regelmatig hoor ik jouw woorden waar ik inzichten uit put.  En nu gaat ‘t langzamerhand steeds beter!” Noor (vrouw)
Na een behandeling van Rina bleef mijn buik onderweg reageren met pijngevoelens.  Zoals Rina mij had geleerd om anders naar deze pijn gevoelens te kijken, Heb ik ze laten komen , gezegd dat er niets meer mee hoeft te doen en los gelaten. Toen ik thuis kwam was het weg. “S avonds was ik erg moe en lichte hoofdpijn kwam opzetten. Flink water gedronken en voor het eerst weer voor mijn doen goed geslapen. Zoveel beter dan voorheen. De behandelingen heb ik als zeer prettig ervaren, fijn je aandacht en het openen en zichtbaar maken van inzichten voor mij. En ik heb me verbaast wat je allemaal kan doen met handen.  Ieder geval bedankt. Ineke