Wie ben ik

Therapeut

Als tiener heeft Rina Kerkhof (van den Tweel) zich vaak afgevraagd: Wat maakt dat de halve klas ziek is en ik niet. Wat maakt dat mensen sowieso ziek worden? Rina haar weg was vol kuilen: als tiener verslaafd aan snoep, sigaretten en alcohol. Op de middelbare school ging het ook niet zo best. Zij voelde zich onbegrepen, ze was zoekende en wist dat haar weg ergens moest zijn, maar waar…Met het opvoeden van haar kinderen werd Rina duidelijk waar het voor haar uiteindelijk om draaide. De puzzelstukjes vielen op hun plek. Door regelmatig intuïtief de voeten van haar zonen te masseren merkte zij dat er rust in ze kwam. Het werd Rina duidelijk: Dit is mijn weg. “Dit is waar ik goed in ben, masseren”. Voor Rina zover was dat er tijd in haar leven kwam om serieus een opleiding te volgen, raakte zij in een depressie. Na enige jaren volgde een burn-out. “Inderdaad, als je hardleers bent, ga je het op deze manier ervaren”. De voetreflexopleiding en vingerreflexopleiding hebben Rina gebracht tot de persoon die ze nu is. Haar uitgestelde succes is ingelopen. Nieuwsgierig, onderzoekend en zonder oordeel zijn kernwoorden die haar sieren. Rina begeleidt u met zorg en aandacht, zij is ondersteunend in uw proces.

Met veel plezier verwelkomt Rina u in haar praktijk “De Witte Opaal”, waar u terecht kunt voor een voetreflextherapie, vingerreflexologie en jongerencoaching. Regelmatig schoolt zij zich bij op deze gebieden. Rina blijft zich ontwikkelen op het terrein rond de vraag: Wie is de persoon achter zijn verhaal?

Rina is gespecialiseerd op het gebied van: stress, trauma, burn-out en emoties.    

Per 14 februari 2017 is Rina aangesteld als vrijwilliger Complementair Handmasseuse in het Flevo ziekenhuis te Almere. Op maandagmorgen is Rina te vinden op de volgende afdelingen: Oncologie, Fertiliteit, Kort Stay en Orthopedie. De patiënten hebben bij hun intake een handmassage aangevraagd of ze worden door Rina benaderd met de vraag of ze geïnteresseerd zijn in een handmassage.  Een massage op de hand is voor de patiënt rustgevend en ontspannend.

Opleidingen:
2013
Voetreflextherapeut, 3-jarig, niveau HBO
Module Jongerencoaching HBO

2014
Vingerreflexologie en plus-coach samen 1-jarig

2015
Medische basiskennis, 1-jarig, niveau HBO, CPION geaccrediteerd

2016
Docent vingerreflexologie verbonden aan Dactyologie Nederland                                                                    

2017
Reading en Healing in 2015 gestart en zal in medio 2018 zijn afgerond.                                                                                                                                                                                                                                        

Bijscholing:
2013
Fonoforese Stemvorken deel 1 Basis en 2  Planeten                                                                                              
 

2015:
ADHD en de vrouw, Kinesologische inleiding voeding en balanceren.

2016:
Stervensbegeleiding, Praktische supplementen in de niet orthomoleculaire praktijk, Thermografie.

2017:
Conferentie verbinding, start CAM VAT traject 240 ECT, PS/MBK