Skip to Content

Rina Kerkhof - De Witte OpaalWerkwijze:

Door de vele jaren  ga je pijntjes aan leggen, beetje rugpijn, stram gevoel, hoofdpijn, je ontploft een keer om niets naar je partner of je kinderen, je collega’s en meer.  Verhaal halen bij je ouders, je broers en zussen:  hoe zat dat ook al weer inzichten vragen over vroeger. De pijn vraagt om verwerkt te worden vanuit het onderbewustzijn. Reflexologie, het aanraken van drukpunten op je handen, voeten en lichaam maakt dat je lichaam en brein mag gaan ontspannen en loslaten. Je komt weer in balans.

Hulpvragen:

Voor wie is een traject volgen bij praktijk “De Witte Opaal” bedoeld?
Wanneer jouw specifieke klacht er niet bij staat bericht mij dan via dit mailadres: Rina@dewitteopaal.nl

Depressiviteit, Gevoelens van boosheid, Angst, Afwijzing, Schuld / Schaamte, Stress, Traumaverwerking, Vroeg kinderlijk trauma, Rouwbegeleiding, Angst- & paniekstoornissen, Eet- & dwangstoornissen

Zwangerschap-  het lukt niet om zwanger te worden

Burnout, HSP, Onvoldoende bevestiging of verwaarlozing in de kinderjaren, (Seksueel en overig) misbruik, Onzekerheid, Minderwaardigheid, Claustrofobie, Relatieproblematiek/huwelijksproblemen, (Lichte) verslavingsproblematiek, A-specifieke gezondheidsklachten, zoals chronische pijn aan bewegingsapparaat’ of chronische vermoeidheid en wiphlash

Zwangerschap tijdens en na zorg

Identiteitsproblemen, Onverwachte en/of ongewenste zwangerschap, Begeleiding bij miskraam, Begeleiding rondom abortus, Hechtingsproblematiek, Emotie eten of snoepen, Emotionele blokkades bij PTSS (post traumatische stress stoornis), Fantoompijn (ook blijvende gedachten over het verleden), Behandeling frozen shoulder, Prikkelbare darm, Psychosomatische klachten, Obsessief-compulsieve klachten

Klachten na operatie en ongelukken/ voertuig ongeluk: brommer, fiets auto  gebroken botten, blessures en meer…

Lichamelijke klachten, pijnlijke handen, bindweefsel klachten, artrose ,  pijnlijke voeten, hielspoor, Halux Valgus etc,  hormonale klachten en meer….


Reflexologie

Op onze handen en voeten liggen reflexiepunten die verbonden zijn met het zenuwstelsel, het zenuwstelsel heeft verbinding met organen en de hersenen. Wanneer je een pijnpunt op je voeten of op je handen hebt geeft dat aan dat je een blokkade hebt op het corresponderende orgaan. Door het masseren en het los maken van deze specifieke punten ervaar je rust in het lichaam en rust in je hoofd. Er komt een nieuwe balans en evenwicht in je lichaam waardoor je lichaam los laten gaat ervaren. Door de ontspanning langer aan te houden gaat het lichaam  de ontspanning als normaal ervaren en vergeet waarom de spanning moest worden vastgehouden. Door het lymfvatensysteem in de behandeling mee te nemen en te activeren, worden de vrijgekomen afvalstoffen afgevoerd. Het is belangrijk dat u na de behandeling voldoende water blijft drinken


Coaching

‘Is het echt waar? Kun je zeker weten dat het waar is? Hoe voelt het als je deze gedachte gelooft? Hoe zou jij je voelen als je deze gedachte niet had?’
(Byron Katie “The Work”)

Onze oordelen in situaties en over anderen komen direct voort uit onze overtuigingen over die mensen en situaties. Die overtuigingen zijn onderbewust opgeslagen ‘waarheden’ , conclusies die we in ons leven getrokken hebben en die ons helpen onze omgeving te herkennen en te beoordelen. Zonder zulke overtuigingen zouden we bijna niet kunnen leven. We zouden steeds elke situatie moeten bekijken alsof het allemaal nieuw is.

Moeiteloos is niet hetzelfde als er geen moeite voor hoeven doen, geen inzet, geen ontwikkeling. Moeiteloos gaat over een leven waar alles meer op een natuurlijke manier verloopt. Waar jij je niet continu verzet tegen de werkelijkheid maar deze veel meer ziet, accepteert en benut zoals hij is.

Er zijn 5 beginselen van groei, ook wel ‘De weg naar een moeiteloos leven’:  (“Moeiteloos” Gerard Meerstadt)

1.Verbondenheid  We zijn allemaal verbonden met dezelfde bron die ons onderhoudt. Deze voorziet in alles wat we nodig hebben. Wees niet boos of kritisch op jezelf of een ander. Er is ruim voldoende voor iedereen en samen kunnen we alles.

2. Vloeiendheid  Als je weet dat er overvloed voor iedereen is kun je vrij delen met elkaar en gaat het allemaal vloeiend. Hou dingen niet vast, laat ze vrij stromen tussen jou en anderen.

3. Vrijheid  Accepteer de werkelijkheid als uitgangspunt, neem zelf verantwoordelijkheid voor je omstandigheden, verlang niet de goedkeuring van anderen. Dan gaat alles moeiteloos.

4. Intentie  Onzekerheid is geen onveiligheid, probeer de toekomst niet te bepalen, leef nu, vanuit een duidelijke intentie. Het landschap verandert steeds op je reis.

5. Bijdrage  Jouw opdracht is om jezelf tot volle bloei te brengen, niet als een ander te zijn, dat doen ze zelf wel. Jouw unieke bijdrage is je echte zelf te zijn, onbezorgd en moeiteloos.

In mijn traject pas ik de combinatie van Reflexologie en Coaching toe. Het heeft uitgewezen wanneer ik jou in gesprek uitnodig om tot eigen inzichten te komen en hierbij de betreffende reflexzones van het lichaam aanraak, het brein en het lichaam zich eenvoudiger  tot diepere lagen van het lichaam laat ontladen. De nieuwe door jou verkregen inzichten brengen ontspanning in de gespannen lichaamsdelen waardoor een vrijer moeiteloos gevoel ervaren.